Asociația Comunitara Bucovina

Asociația Comunitara Bucovina

Infiintarea Fundatiei Comunitare Bucovina

Status: Financed

La începutul acestui an, am decis să ne unim forțele și ne punem cunoștințele la comun într-un Grup de Inițiativă. Scopul acestui Grup este să pună bazele Fundației Comunitare Bucovina şi să ne alăturăm unui lanţ de 16 fundaţii comunitare din Romania.

[ Show more ]

16,996 RON

Raised:

1

Supporters:

200

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Fundatia Comunitara Bucovina este lipiciul de care comunitatea noastră are voie pentru a putea produce ceea ce la prima vedere sunt schimbări mici, dar care de fapt sunt foarte mari. Aceste schimbări sunt ancora noastră către o comunitare viitoare mai sănătoasă și mai prosperă. Proiectul nostru de inaugurare a unei “fabrici” de activism civic și implicare are nevoie de ține. Ajută-ne să acordăm credit societății de mâine!

De ce ar trebui să contribui?

        Pentru că suntem siguri că și tu vrei un oraș mai civilizat;         Și tu vrei tineri educați care să își dorească să schimbe fața orașului nostru;         Și tu vrei spirit civic și mai mulți oameni implicați care să nu își vadă doar „de lungul nasului”

La începutul lui 2018, am decis să ne unim forțele și ne punem cunoștințele la comun într-un Grup de Inițiativă. Scopul acestui Grup este să pună bazele Fundației Comunitare Bucovina şi să ne alăturăm unui lanţ de 16 fundaţii comunitare din Romania. Născuți în Suceava, adoptați de co-munitate sau proaspăt mutați aici, toți credem că orașul are suficiente resurse pentru a construi un viitor stabil, prin sprijinirea oamenilor cu inițiativă și prin sprijinirea donațiilor. Fiecare dintre noi este implicat, într-o formă sau alta, în viața comunității și știm care sunt obstacolele și nevoile comunității. 

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii pentru a înfiinţa o fundaţie este nevoie de un patrimoniu  în valoare totală de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei. Adică pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Bucovina şi a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 190 000 de mii de lei. Din aceştia, minim 95 000 vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 95 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare. 

Ne propunem să dezvoltăm filantropia, iniţiativa şi spiritul comunitar, oferind sprijin financiar pentru proiecte locale din diverse domenii. 

Știm sigur că vrei un „mâine” mai luminos și mai prosper. E timpul să participi activ la schimbarea orașului tău.